Дентална медицина и естетика д-р Великов

Дентална медицина I Прескерамични фасети I Стоматолог Сливен
  • 221 видян (а)

Относно Дентална медицина и естетика д-р Великов

- Изработване на восъчен моделаж Wax up

- Прескерамични фасети

Искрящо белите зъби са мечта, която лесно може да бъде сбъдната с поставянето на фасети.

Фасетите представляват тънки керамични пластинки с дебелина от 0.3 до 1 мм, които покриват предната част на зъба. Основното им приложение е за коригиране на естетически несъвършенства на зъбите при максимално щадящо действие (подготовката за поставяне на фасети налага минимално отнемане на здрава зъбна тъкан). Идеално решение са при промяна в цвета, леки изкривявания и ерозия на зъбите.

Съществуват три основни вида фасети – керамични, пластмасови и фасети без препарация. Както подсказва името им, фасетите без препарация се поставят, без да е нужно предварително изпиляване. Поради тази причина обаче, те често изглеждат неестествено. Пластмасовите фасети са по-лесно чупливи и съществува риск от промяна на цвета им. Затова при нас се поставят само фасети от пълна керамика, които изискват минимално изпиляване на зъбния емайл с около половин милиметър с цел сигурно прикрепяне. Техният цвят може да бъде безупречно напаснат към цвета на останалите зъби.

В повечето случаи осем фасети са достатъчни за перфектно изглеждащи фронтални зъби. В зависимост от естетическите потребности на пациента, броят им може да варира от една до десет.

- Прескерамични коронки

- Металокерамични коронки

- Циркониеви коронки

Това са така наречените цирконий-керамични конструкции.

Цирконий-керамична коронаТе съчетават изключително високата здравина на циркониевия скелет и високата естетичност на керамичното покритие, което прави изкуствените зъби практически неразличими от естествените, като в същия момент са елиминирани всички недостатъци на металокерамиката, свързани с наличието на метал в короната и неговия сив цвят. Здравината на циркониевата основа позволява изработването на големи мостове до 16 зъба – колкото е максимумът за една челюст. Циркониев скелетЦирконий-керамичните конструкции са най-добрият възможен избор за протетично възстановяване в задните участъци на съзъбието и при липсващи зъби, защото циркониевият скелет е достатъчно здрав за да издържи натоварването при дъвчене, а керамичното покритие придава перфектната естетика.

В обобщение може да се каже, че цирконий-керамичните корони и мостове са сходни с металокерамичните, с единствената разлика, че Цирконийкерамикаметалното кепе е заменено с циркониево и са елиминирани всичките му недостатъци с изключение на един – адхезивното циментиране.

Цирконият както и металът се залепят за зъбното пънче единствено макромеханично чрез цимента, в следствие на което здравината на залепяне е недостатъчна и тези материали са подходящи само за възстановяване с обвивни (цели) корони и мостове.

-Vertex termosens протези

Меките протези ThermoSens са отлична алтернатива за подвижно протезиране, изработени от термопластична пластмаса. Те са незаменими в случай, когато броя на загубените зъби е по-голям от наличните, а също и при пълно обеззъбяване.

Силиконовите протези са изработени от иновативния термопластичен материал, VertexThermoSens, който практически е нечуплив, осигурява отлично прилягане към лигавицата благодарение на минимизираното свиване.

В производството на Силиконовите протези не се използва мономер, който е силен алерген и има токсичен ефект върху организма като цяло, следователно Еластичните протези са хипоалергенени и не предизвикват алергични реакции.

Закрепващите им елементи са направени в цвят който осигурява висока естетика. Поради тази причина еластичните протези често се наричат невидими протези;

Фиксирането на тези протези осигурява адекватно задържане в устната кухина-куките са термоплстични и плътно прилепват около зъба осигурявайки комфорт, както при хранене, така и в ежедневните социални контакти.

Меките протези ThermoSens са гъвкави, еластични и лесени за използване, предоставяща комфорт при носене от пациента. Те не променят своя цвят и форма в процеса на употреба, а също така са и много издръжливи и надеждени, защото е почти невъзможно е да се счупят.

С този вид протези е по-лесна адаптацията, докато свикването с пластмасова протеза може да продължи седмици или дори месеци.

Клиниката работи с лицензирана зъботехническа лаборатория изработваща протезните конструкции от оригиналния сертифициран материал на Vertex Dental

- Естетични обтурации

- Избелване на зъби с pure axis и с opalescence

- Лечения на пулпит, периодонтит екстракция на еднокоренов зъб на друг бутон

Хиалуронова киселина

* обем контур

ОФОРМЯНЕ НА УСТНИ С ФИЛЪРИ

Симетрични, пропорционални и пухкави устни винаги са били смятани за символ на младостта, красотата и здравето. С възрастта устните губят своята форма, около тях и над готната устна се появяват малки бръчици.

С помощта на инжекционните процедури с хиалуронова киселина се прибавя необходимия обем и се корегира тяхната форма или се спира процеса на стареене.

* мезотерапия

езотерапията е съвременен терапевтичен метод, който позволява въвеждане в горните слоеве на кожата на различни лекарствени и профилактични вещества с определено биологично въздействие върху третираните структури. За първи път теорията за мезотерапия е приложена през 1952 г. от френският лекар Д-р Мишел Пистор, като първоначално е използвана за лечение на ревматологични и травматологични заболявания. Към настоящия момент над 18 000 лекари в цял свят практикуват тази техника.

Какви са показанията на мезотерапията?

В сферата на естетичната медицина мезотерапията се прилага с 3 основни индикации:

  1. Намаляване на видимите линии и бръчки и отпуснатостта на кожата като белези на стареенето

  2. Намаляване на целулита в областта на корема и бедрата

  3. Третиране на разреденото окосмяване в областта на главата или други кожни зони с разредено окосмяване.


Какво представлява мезотерапията?

Методът представлява серия от микроинжекции, чрез които в повърхностните - средно дълбоки или дълбоки части на кожата - се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано и биологично активно въздействие.

Какви са предимствата на мезотерапията?

Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие.

Какви са недостатъците на процедурата?

При мезотерапията пациентът трябва да понесе множество убождания, което е съпроводено с известен дискомфорт. На местата на убождането е възможно да се появи кръвонасядане.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 15-20 терапии през интервал от 1 до 3-6 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 мин. и не изисква специална подготовка и възстановяване.

Колко дълготраен е резултатът?

Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата му активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

Болезнена ли е терапията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт, разбира се, трябва да се има предвид, че хората имат различен праг на чувствителност. Най-болезнено е инжектирането в областта на окосмената част на главата, което налага използване на различни методи за обезболяване.

Какви са нежеланите ефекти?

Основният нежелан ефект е, че на местата на убожданията се появяват доста често синини (изчезват за около една седмица), което зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациента и от уменията на лекаря. Задължително е 2 дни преди и след терапията пациентът да не приема Аспирин. Други нежелани ефекти са зачервяването и леката оточност в третираната зона, сърбеж, парене, чувство на натъртено, които изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Езици

Специалности

  • Зъболекар (Стоматолог)

Фото галерия

0  Рецензия (и)

Оставете вашето мнение

Моля, влезте, за да добавите отзив
Консултирайте се с въпроси и отговори

Получете отговори на вашите запитвания сега

Задай въпрос

Въпроси

Все още няма отговор на заявка.

bg_BGBulgarian